ArekBinek, zglos sie do Grygego. On Ci zalatwi silnik calosc, z serduchem w postaci ecu i turba itd
Skoda Octavia II 1.6 FSI - elastyczność i wykres momentu
Zwiń
X
-
Kaszana
Ten silnik, podobnie jak 2,0 FSI, będzie powoli wycofywany z oferty VAG.
Zastąpi go doładowany 1,4.
Komentarz
-
Zamieszczone przez karmelak chcesz podaj meila to ci wyśle wykresik z hamowni na meilanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dominiqdzieki
zostaje mi teraz czekac jeszcze 4 tygodnie na samochod - taki popyt ostanio na octavie ze az 4 tyogdnie sie czeka
przygotuj się na to, że odbiór może się przeciągnąć trochęsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSCzy mam racje? To pytanie do wlascicieli 1.6 FSI - jak jest w praktyce.O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
Elastyczność jest doskonała, bez problemów (tzn. palenia sprzęgła) można ruszyć z 3 biegu.
Ładnie kręci na 4 i 5 biegu, jestem bardzo zadowolony choć konieczność tankowania 98 jest trochę ... wyróżniająca
Jakie tankujecie paliwko do swoich FSI? Wyczuwacie różnicę? Z jakich stacji? Podobno przy tych stopniach sprężania musi być bardzo dobre.
Komentarz
-
-
Ten silnik, podobnie jak 2,0 FSI, będzie powoli wycofywany z oferty VAG.
Zastąpi go doładowany 1,4.
[OT] Przy okazji: wie ktoś może kiedy to do VW w Polsce wprowadzą 1.8TFSI /lub TSI jak ktoś woli/ o mocy 160 KM? VW jest ostatnią marką gdzie nie ma jeszcze tego silnika: jest już w skodzie , audi i seat.
Komentarz
-
-
Jakie tankujecie paliwko do swoich FSI? Wyczuwacie różnicę? Z jakich stacji? Podobno przy tych stopniach sprężania musi być bardzo dobre.[/quote]
Mam 2.0 FSI - różnica jest moim zdaniem nieduża (oczywiście poza ceną na stacji). Jeżdziłem na VP 99 z Shella i 98 ze Statoil i w porównaniu do 95 silnik wydaje się troszkę bardziej elastyczny. Nie szarpie na niskich obrotach i tak bardziej "aksamitnie" chodzi. Ale dla porównania podobnie było na 95 tankowanej w Austrii i we Włoszech.
JarekO2 2.0 FSI (BVY) Elegance 150 KM 200 Nm ...najbardziej aksamitny silnik benzynowy VW...
Komentarz
-
Komentarz